Het reinigen van daken is een enorm belangrijk onderdeel van het huisonderhoud en kan het belangrijkste onderdeel van het dakonderhoud zijn. Het schoonhouden van uw dak voorkomt bederf, wat kan leiden tot dure reparaties of zelfs een volledige vervanging van uw dakbedekking. Dakreiniging verlengt de levensduur van uw dakbedekking en zorgt ervoor dat het dak langer functioneel blijft.

Dakreinigingsaannemers zijn in het hele land beschikbaar, en elk van hen heeft zijn eigen voorkeursmethode en gereedschap. Hoe beslist u dan over de juiste manier om uw dak te reinigen?

Meer informatie over dakreiniging en ontmossen van daken op www.bkgdakwerken.be

Hier zijn vijf dingen over dakreiniging die u moet weten voordat u een aannemer inhuurt of zelf aan het proces begint:
dakreiniging ontmossen daken

U kunt zelf het dak schoonmaken – maar neem de beslissing niet te licht.

Het zelf schoonmaken van daken bestaat zeker, en met de juiste methoden, gereedschappen en schoonmaakmiddelen kan een bekwame huiseigenaar adequaat werk verrichten. Maar voordat u besluit dat dit uw voorkeursmethode is, moet u eerst naar alle feiten kijken.

Wanneer u schoonmaakproducten koopt, zoek dan een bedrijf waarvan u weet dat u het kunt vertrouwen. Zoek een bedrijf dat meerdere formules levert en ook preventieve oplossingen biedt.
Vergeet niet: er is geen eenvoudige manier om uw dak te laten reinigen. Zet minstens een hele middag opzij en wees klaar om te werken, ongeacht wat voor soort schoonmaakmiddelen u voor de klus hebt gekocht.
Als u de juiste chemicaliën, de juiste procedures en spoeltechnieken gebruikt, kunt u erop rekenen dat de chemicaliën geen schade aanrichten aan uw dakspanen of uw landschap.

Dakalgen is veel meer dan een esthetisch probleem.

Tuurlijk – het hebben van algen op je dak is een onaantrekkelijk attribuut. Maar het is meer dan dat, en het is niet iets wat je kunt uitstellen.

Hier is het ding: dakalgen is een levend ding, en het is het voeden van uw gordelroos (eigenlijk, het is het voeden van een kalksteenvuller die gewoonlijk wordt gebruikt in de productie van kiezelstenen). Als er niet voor wordt gezorgd, neemt het jaren van het leven van uw dakbedekking in beslag.

Als uw dak niet regelmatig wordt gereinigd, vooral als de algen zichtbaar zichtbaar zijn, kan dit leiden tot een snelle achteruitgang van uw dakbedekking, wat een paar gevolgen heeft:

Aangezien uw dakspanen helpen om UV-stralen te blokkeren, zult u het energierendement van uw huis verlagen en uw AC-facturen sterk doen stijgen.
U zult uw dakbedekking veel eerder moeten vervangen dan nodig is, en dat kan meer dan $10.000 kosten.
Toen we het er nog over hadden…

Dakreiniging is geen overprijsde dienst

Integendeel, dakaannemers rekenen doorgaans een eerlijke prijs, vooral gezien de eerder genoemde kosten van dakvervanging. Reiniging van het dak loopt meestal ongeveer 200-800 dollar, en de gemiddelde kosten zijn ongeveer 476 dollar. Gezien het belang van de service, plus het bedrag dat je uiteindelijk uitgeven zonder, het is de moeite waard de kosten van het inhuren van een professionele als je ervoor kiest om het niet te doen op uw eigen.

Zelfs als u de algen niet kunt zien, kunt u nog steeds een schoonmaakbeurt nodig hebben.

In zijn vroegste ontwikkelingsstadia zijn de algen volledig onzichtbaar. Dus zelfs als je dak in orde lijkt te zijn, is er een kans dat de beste tijd om het te laten schoonmaken nu is. Dit is een van de redenen waarom professionele dakwerkers u aanraden om het dak eens in de drie jaar te laten inspecteren – hoe eerder u in staat bent om het probleem op te vangen, hoe beter het is voor uw dakbedekking.

Veel huiseigenaren kunnen besluiten om hun dak te laten schoonmaken, maar algen kunnen uw hele dak aantasten, zelfs als het alleen maar op plekken zichtbaar is. Het is altijd een goed idee om preventieve maatregelen te nemen, en om een reiniging zo grondig mogelijk te laten zijn als deze klaar is.

Er zijn twee hoofdmanieren om een dak te reinigen, en elk gebied is levensvatbaar voor verschillende redenen.

De twee belangrijkste methoden voor het reinigen van daken zijn:

Drukreiniging – waarbij onder hoge druk water op het dak wordt gesproeid om eventuele schimmels, algen, vuil of viezigheid te verwijderen, en
Chemische reiniging – ook wel Soft Washing genoemd, waarbij chemicaliën het belangrijkste zijn dat die schadelijke dingen uit uw dak haalt.
Elk van deze methoden heeft zijn eigen sterke punten en zijn eigen tekortkomingen.

Drukwassen is zeer effectief, maar kan het beste zijn voor metalen of betonnen daken. De kans bestaat dat het water onder druk uw dakspanen beschadigt.

Natuurlijk kunnen sommige chemicaliën ook uw dak beschadigen, en de afvloeiing kan problemen veroorzaken met uw landschap of delen van uw huis. Maar als de aannemer weet wat ze werken met, moeten ze in staat zijn om de juiste balans van de effectiviteit te vinden zonder schade aan delen van uw woning.

Zoals het geval was met het kiezen van uw eigen doe-het-zelf schoonmaakproducten, wees selectief over de professional die u inhuurt. Zorg ervoor dat ze klaar zijn om uw dak adequaat te reinigen en kunnen garanderen dat er geen schade aan uw eigendom wordt toegebracht!